Velikonoční anketa - Hotelstars

27. 3. 2015

Protože se nezadržitelně blíží velikonoční svátky, zjišťovali jsme u certifikovaných HOTELSTARS hotelů a penzionů, zda Velikonoce „slaví“, a pokud ano, co pro své hosty letos přichystaly.

 

Zeptali jsme se:

1. Připravujete něco tematického pro své hosty na letošní Velikonoce?

2. Registrujete v období velikonočních svátků nárůst klientely, nebo naopak?

Ing. Martin Herzig, ředitel hotelu Hotel Happy Star – 4*, Znojmo

    1. Každý rok chystáme pro své klienty speciální velikonoční menu, i letos se mohou naši zákazníci těšit např. na krém z mladých kopřiv, jehněčí špalíček, pečený králičí hřbet či rebarborový sorbet.
    2. Velikonoce jsou náš top termín i proto, že se na velikonoce koná v okolí našeho hotelu hodně doprovodných akcí: oblastní výstavy vín, Den Znovín Walkingu apod. Máme tedy většinou plno.

Ing. Markéta Blažková, majitelka Penzionu Příbrazský – 2* Superior, Příbraz

    1. Letos pořádáme na Bílou sobotu akci Velikonoce v pohybu - otevření nové cyklotrasy + závod orientačního běhu pro rodiny s dětmi + divadelní představení+ řada doprovodných aktivit (dílny, soutěže ...). Akce je se slevou pro hosty + širokou veřejnost.
    2. Na velikonoce máme každoročně přetlak, dle poptávky bychom ubytovali o 100% hostu vice

Lucie Šafandová, Marketing Manager v NH Hotelu Prague – 4*, Praha

   1. Jako každý rok připravujeme v naší restauraci Il Giardino tématický velikonoční brunch, který se bude konat 5. dubna na “Hod boží velikonoční”. Dále budeme mít po dobu Velikonoc v lobby hotelu stánek s ukázkou zdobení kraslic a s možností jejich zakoupení, což ocení hlavně turisté ze zahraničí. Tým obchodního oddělení bude v době před Velikonocemi roznášet věrným klientům velikonoční nadílku. Letos jsme připravili domácí čokoládové pralinky z dílny našich cukrářek, které budou tématicky laděné – hlavním motivem bude samozřejmě velikonoční vajíčko či zajíček. Velikonoční výzdoba společných prostor, ale i vybraných pokojů je pak samozřejmostí.
  2.  Přes letošní Velikonoce očekáváme obsazenost okolo 92%, což je zhruba na stejné úrovni jako v roce 2014. Nicméně množství hostů zůstává déle než loni. Nárůst v obsazenosti hotelu oproti jiným víkendům v březnu či dubnu pak samozřejmě je, navýšení se pohybuje v řádu 10-15%.

Jakub Kokoška, sales manager hotelu Chatteau Herálec – 4* Superior, Herálec

  1. Nabízíme pobytový balíček Herálecké Velikonoce (obsahuje navíc např. hledání vajíček v zámeckém parku nebo speciální velikonoční menu)
  2.  Ano, registrujeme nárust

Ing. Martin Herzig, ředitel Hotelu Happy Star – 4*, Znojmo

   1. Každý rok chystáme pro své klienty speciální velikonoční menu, i letos se mohou naši zákazníci těšit např. na krém z mladých kopřiv, jehněčí špalíček, pečený králičí hřbet či rebarborový sorbet.
   2. Velikonoce jsou náš top termín i proto, že se na velikonoce koná v okolí našeho hotelu hodně doprovodných akcí: oblastní výstavy vín, Den Znovín Walkingu apod. Máme tedy většinou plno.

Martin Svoboda, sales manager hotelu Wellness hotel Rezidence Ambra - 4*, Luhačovice

   1. Pro naše hosty připravujeme speciální velikonoční balíček, který obsahuje wellness procedury, speciální velikonoční menu a pro děti bude připravené pletení pomlázek a barvení vajíček.
   2. Během velikonočních svátků je nárůst počtu hostů na našem hotelu značný.

Bc. Jakub Bulín, Marketing Manager Hotelu Savannah – 4* Superior, Znojmo

  1.  Na letošní Velikonoce jsme připravili pro naše hosty pobytový balíček, který nese název Velikonoční balíček pro celou rodinu viz odkaz: http://www.hotel-savannah.com/uvod/vyhodne-balicky/specialni-balicky/velikonocni-balicek-pro-celou-rodinu/
    Hosté se mohou těšit na animační programy, které se ponesou právě v duchu Velikonoc nebo také na volný vstup do našeho wellness centra, komfortní ubytování nebo bohatou polopenzi.
  2.  Porovnáme-li prodej ubytování v běžném období a období, které jsou výjimečné, například Valentýn, Velikonoce, Halloween, tak určitý nárůst zde je.

Monika Straková, Obchodní a marketingový specialista Spa Hotelu Felicitas -4* , Poděbrady

  1. Jako každý rok i letos nebude chybět tradiční Velikonoční pomlázka
  2.  Velikonoční termín je u nás vždy vyprodán

BARBORA BEVILAGUA , FRONT OFFICE MANAGER hotelu GRUND RESORT GOLF & SKI – 4*, Mladé Buky

 1.   Ubytovací balíček s jarním menu v restauraci a malou velikonoční čokoládou.
 2.   ANO,ale většinou na poslední chvíli...

Michal Farkaš, manažer Pivovaru ČERNÝ OREL - restaurace, hotel a penzion – 3* Superior, Kroměříž

  1.  Na straně pivovaru vaříme každoročně speciál – 11° zelené pivo vyrobené z 11° světlé s přídavkem máty, kopřiv a zeleného čaje. Restaurační část bude doprovázena tematickými specialitami k jídlu.
  2.  Lidé poptávají Velikonoční pobytové balíčky a z důvodu svátku je jistě více hostů i v restauraci, ostatně tak, jak je tomu v období svátků.

Petra Vlková, recepce Hotelu ORSINO – 4*, Horní Planá

 1.   připravujeme tradiční Velikonoční gastronomické zážitky
 2.   ano

Karla Zimová, Marketing Manager spa hotelu Chateau Mcely – 5*, Mcely

 1.   VELIKONOCE S KRÁLIČÍM HOPEM prodloužený víkend 3. – 6. dubna 2015
    Letošním Velikonocům bude vévodit VELIKONOČNÍ KRÁLIČÍ HOP v jarním zámeckém parku. Jedná se o sportovní disciplínu (rovinka, parkur, skok daleký a skok vysoký), která přináší radost králíčkům i všem zúčastněným. Králíček je vedený člověkem, který běží podél překážek, které králík přeskakuje. Pro větší děti je připraven pondělní high-tech hon za velikonočním pokladem. Ani letošní rok nebudou chybět velikonoční tradice, velikonočního menu a speciálního menu na Velikonoční pondělí s designovým jarním sweetbarem pro malé hosty šéfkuchaře Honzy Štěrby. Podívejte se na MENU plné dobrot. Pro dospělé bude příjemným zpestřením aktivní dopoledne s trenérem (trenér bude nově pro hosty k dispozici ve vybraných víkendových termínech od dubna do října) či některá z terapií v MCELY BOUQUET SPA s 20% zvýhodněním.
2.    Co se týče klientely v průběhu Velikonoc, určitě registrujeme nárůst, a to nejen hostů ubytovaných, kteří jezdí na prodloužené 3-4 denní pobyty, ale také hostů zvenčí, kteří si v průběhu svátků přijedou vychutnat tradiční sezónní speciality do restaurace Piano Nobile. Šéfkuchař Honza Štěrba připravuje se svým týmem pro toto období velikonoční menu a také speciální menu na Velikonoční pondělí se sweetbarem pro děti.

Lucie Šafandová, Marketing Manager v NH Hotelu Prague – 4*, Praha

1.    Jako každý rok připravujeme v naší restauraci Il Giardino tématický velikonoční brunch, který se bude konat 5. dubna na “Hod boží velikonoční”. Dále budeme mít po dobu Velikonoc v lobby hotelu stánek s ukázkou zdobení kraslic a s možností jejich zakoupení, což ocení hlavně turisté ze zahraničí. Tým obchodního oddělení bude v době před Velikonocemi roznášet věrným klientům velikonoční nadílku. Letos jsme připravili domácí čokoládové pralinky z dílny našich cukrářek, které budou tématicky laděné – hlavním motivem bude samozřejmě velikonoční vajíčko či zajíček. Velikonoční výzdoba společných prostor, ale i vybraných pokojů je pak samozřejmostí.
 2.   Přes letošní Velikonoce očekáváme obsazenost okolo 92%, což je zhruba na stejné úrovni jako v roce 2014. Nicméně množství hostů zůstává déle než loni. Nárůst v obsazenosti hotelu oproti jiným víkendům v březnu či dubnu pak samozřejmě je, navýšení se pohybuje v řádu 10-15%.

JAN VONDRÁČEK, SALES & MARKETING MANAGER v HOTELU BELLEVUE ČESKÝ KRUMLOV – 4*, Český Krumlov

1.    ANO, pro hosty jsou připraveny velikonoční balíčky

2.    V době Velikonoc evidujeme nárůst klientely v Českém Krumlově.

Petra Šimčíková, recepce Hotelu Vyhlídka – 4*, Luhačovice

 1.  Připravujeme Velikonoční menu
 2.  V období velikonočních svátků registrujeme nárůst klientely.

Ing. Markéta Blažková, majitelka Penzionu Příbrazský – 2* Superior, Příbraz

 1.   Letos pořádáme na Bílou sobotu akci Velikonoce v pohybu - otevření nové cyklotrasy + závod orientačního běhu pro rodiny s dětmi + divadelní představení+ řada doprovodných aktivit (dílny, soutěže ...). Akce je se slevou pro hosty + širokou veřejnost.
  2.  Na velikonoce máme každoročně přetlak, dle poptávky bychom ubytovali o 100% hostu vice

Lenka Skácelová, marketing specialist Hotelu Adria – 4* Superior, Praha

 1.   Velikonoční menu v restauraci Triton.
 2.   ANO

Marek Dostál, recepce My hotelu Lednice – 4*, Lednice

 1. Ano, pro naše hosty máme připraveny tzv. „velikonoční balíčky“
 2.   Ano, v době velikonoc je zvýšený nárůst klientely

Eva Zemčíková DiS.,Vedoucí pro ubytování, akce a služby pro veřejnost Hotelu Bukovanský Mlýn – 3*, Bukovany

 1.   Pro hosty jsme si připravili Velikonoční balíček, který obsahuje:
        ubytování na 3 noci ve stylově zařízeném dvoulůžkovém pokoji s „velikonoční“ polopenzí (2 chody)
        pátek - degustace vín ve stylové vinotéce Rotunda s výkladem sklepmistra
        sobota – výlet s průvodcem na zámek Milotice – velikonoční výzdoba na zámku
        neděle - ukázky a výuka lidových zvyků (vyškrabávání kraslic, pletení vrbových pomlázek, výroba z proutí)
        prohlídka větrného mlýna s výkladem
        individuální účast na koštu vín (Bukovany, Milotice…) a Velikonoční besedě u cimbálu v Kyjově (vstupné nezahrnuto v ceně)
        pondělní ranní „šmigrust“ za účasti krojované chasy
  2.  neregistrujeme bohužel nárust klientely, ale ani naopak

Petra Kazdová, Sales Manager Academic Hotelu & Congress Centre – 4*, Roztoky

  1. Pro naše hosty, jak ubytované, tak i pasanty máme nachystané velikonoční menu v naší restauraci.
  2. Jako každý rok, tak máme na Velikonoce plno - především se jedná o turistické skupiny z Maďarska a Německa.

Eva Šizlingová, Reservation Manager Spa Hotelu Schlosspark – 4* Superior, Karlovy Vary

1.   Hosté samozřejmě ochutnají tématické speciality, provoněné tradičním velikonočním pečivem, prostředí zpříjemní velikonoční výzdoba.
2.   Nárůst klientely na toto období neregistrujeme, objednávky chodí průběžně. Je možné, že cca 2 - 1 týden před velikonočními svátky přijdou další poptávky na víkendové wellness pobyty od české a německé klientely.

Sylva Liskovcova , Sales Manager hotelu Jean de Carro – 4*, Karlovy Vary

 1.   pro hosty připravujeme velikonoční dárek na pokoji, snídaně, obědy a večeře obohacené o velikonoční speciality
 2.   v obodbí velikonočních svátků registrujeme rozhodně nárůst klientely.

Alice Stárová, F& B manager Hotelu Chvalská Tvrz – 3* Superior, Praha

  1. Jako každý rok budeme připravovat tematický týden v období Velikonoc.
  2.  V období Velikonoc (během všedních - svátečních dní) zaznamenáváme spíše méně hostů v restauraci, ale během víkendu zase naopak. Co se týká ubytování, tak určitě nárůst.

Mgr. Lucie Rojšlová, provozní hotelu Petra – 2* Superior ,Liberec

  1.  Na Velikonoce připravujeme tematickou výzdobu restaurace (vajíčka, zlatý déšť atd.). Velikonoční menu je v jednání. Co se týče ubytování, žádné akce nechystáme.
   2.  Klientela je stejná, Velikonoce jinak nemění naši ubytovanost ani navstěvovanost restaurace.

Renata Strachoňová, Hotel Kurdějov a.s. – 3*, Kurdějov

  1.  Rádi bychom hostům nabídli připravované VELIKONOČNÍ MENU, které budeme nabízet v období od 28.3.-12.4.2015 v našem Hotelu Kurdějov. Jedná se o speciální nabídku s využitím mladých jarních surovin, ke které doporučíme víno z naší vinotéky s výběrem z 20 moravských vinařství. Mimo jiné mohou hosté využít i nabídku s ubytováním, kde nabízíme 2 pobytové balíčky.

Pavla Babicová, recepce Penzionu Sluníčko – 3* Superior, Ostravice

   1. Jako každý rok máme pro hosty připraven animační program s hudebními večery včetně pondělní pomlázky. Animační program se vždy snažíme uzpůsobit nejen pro děti, ale i pro dospělé.
   2. Oproti loňskému roku poptávka po Velikonočních pobytech poklesla, hosté rezervují na poslední chvíli. Teprve nyní začínají pobyty poptávat.

 

 

Veselé Velikonoce všem!!! :)